Google izbacio novi update?

Written by Boris on . Posted in Uncategorized

Google izbacio novi update

Čini se da je nedavno Google opet izbacio update svojih algoritama. Iako nema nikakve službene objave iz Google-a, tema o Google-u na Webmasterworld forum je prepuna postova o raznim pomacima u rezultatima pretraživanja. “Jez, something without doubt is happening. We’ve seen all the tell tale signs.” – jedan je od mnogobrojnih komentara koji potvrđuju Google update. Jedna od stranica (Algoroo.com) koja prati Google promjene također pokazuje da se nešto događa.

Druga novost koja se može primjetiti u rezultatima pretraživanja je da Google oglasi više nemaju “rozu” pozadinu kao do sada nego su isto kao i svi ostali rezltati bez ikakve pozadine, ali zato imaju ikonu “Oglasi” sa strane

Kod nekih webmastera ovaj Google update čak izaziva sumnju da se iza svega krije jednostavno – novac. Kada Google-u padaju prihodi od oglašavanja jednostavno malo promijene algoritam, izmiješaju SERP kako bi natjerali webmastere da potroše novac na Google oglašavanje. Iako je to malo nategnuto razmišljanje, sve je moguće. Drugi o ovoj promjeni algoritma misle kao o novom “Penguin” ažuriranju.

Prisjetimo se, Penguin update je bio fokusiran na čišćenje SERP-a od sadržaja niske kvalitete, zatim je slijedio Hummingbird. Naravno, ima i mišljenja da je ovaj update u biti Hummingbird u svojoj punoj snazi. To zaključuju prema tome što je bitno smanjen utjecaj točnih fraza npr. “izrada web stranica”, znači ne morate više imati točne fraze ključnih riječi na stranici. S ovom tvrdnjom se mnogi ne slažu i smatraju je nelogičnom. Ako posjetitelj traži najbolji hosting, onda traži upravo to, a ne najjeftiniji hosting.

Ali zato je bitno veći utjecaj fraza poput “Što je hosting?”. Neke webmastere je ovaj update toliko uzrujao da razmišljaju da se više posvete tražilici Bing jer će bolje zaraditi na stabilnoj TOP 10 poziciji na Bing-u nego na 2. stranici Google SERP-a koja svaki tren može pasti na 5. ili 10. stranicu.

Trackback from your site.

Leave a comment